Wat is logopedie?
Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van de persoonlijke communicatie. Zij houden zich daarnaast bezig met voorlichting, preventie en onderzoek. Er vindt steeds meer wetenschappelijk onderzoek plaats naar de effecten van logopedie. Logopedie is gespecialiseerde (gezondheids)zorg of paramedische zorg. Deze zorg wordt ook geboden in het onderwijs.


Welke stoornissen behandelt een logopediste?
Logopedie is meer dan articulatie alleen. Een logopediste staat in voor  het onderzoek en de behandeling van heel wat uiteenlopende  problematieken. Deze kunnen gegroepeerd worden in volgende vakgebieden:  spraak-, taal-, stem- en gehoorstoornissen (indeling en opsomming zijn  zeker niet volledig). Op onze praktijk staan wij in voor het onderzoek en behandeling van voornamelijk leerproblemen, articulatieproblemen, afwijkende mondgewoonte (OMFT) en spraak-en taalproblemen.

Wordt er logopedie op school gegeven?
Logopedie voor kleuters kan mits akkoord van de school en het CLB tijdens de schooluren.
Logopedie voor lagere schoolkinderen tijdens de schooluren is niet toegestaan of er moet een revalidatiedossier worden opgestart door het CLB, waarbij er aangetoond wordt dat het noodzakelijk is om therapie tijdens de lesuren te geven.

Wordt er therapie gegeven aan kinderen in het secundair onderwijs?

Leerlingen uit het secundair onderwijs komen in aanmerking voor logopedische therapie voor uiteenlopende problematieken.
De leerlingen kunnen ook begeleid worden omtrent het leren leren. 
Ook het opvolgen van de leerstof en het werken aan de algemene basis komen regelmatig voor. U kan dus met deze hulpvraag bij ons terecht.

Contact

Logopediepraktijk Stephanie Bosmans en Kim Spiette
Schuurveld 31
2550 Kontich/Waarloos

0486/94.09.96

© 2015 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode